G.O. DOCS

OUT OF FOCUS

Out of Focus TRAILER

OUT OF FOCUS is een 47 minuten durende documentaire gemaakt tijdens en na de eerste lockdown/coronacrisis in 2020. Onder het motto reis zo min mogelijk en blijf dicht bij huis of thuis filmde en sprak ik met in Den Haag wonende en werkende kunstenaars, musici, schrijvers en dansers. Om na te gaan wat de crisis voor hen betekent.

Musea en theaters zijn gesloten, het leven leek even tot stilstand te komen en ging online verder. Hoe reageren beeldend kunstenaars als Philip Akkerman, Nishiko of Charlotte van Winden en musici van het Orkest van de 18de Eeuw op die nieuwe situatie. Sommige kunstenaars, onder wie Anne Fehres en Esther Hovers maakten juist nieuw werk dat direct is gerelateerd aan de corona-crisis. Choreograaf Sol Léon zou samen met Paul Lightfoot met een bijzondere serie voorstellingen afscheid nemen van het Nederlands Dans Theater, en maakte ‘noodgedwongen’ een film, omdat de theaters in heel Europa op slot gingen. Schrijver Christiaan Weijts en beeldend kunstenaar Yuri Veerman reageren op hun manier op de gevolgen van de crisis op de cultuursector en de samenleving die we samen maken en die we wellicht, als gevolg van de crisis, anders vorm zouden kunnen geven. Danseressen Poernima Gobardhan en Alice Godfrey verlangen maar naar één ding: zo snel mogelijk weer dansen.

Out of Focus (47 minuten) is een G.O.DOCS productie, financieel mede mogelijk gemaakt door Stroom Den Haag (Promise), uit de losse pols gedraaid en samengesteld door Maarten de Kroon.

Algemeen Dagblad over OUT OF FOCUS